bedrijfsuitje green key uitje biesbosch eco bedrijfsuitje

(H)eerlijk dagje eropuit

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item. En dat is niet vreemd. De natuur en het milieu staan dagelijks onder druk en de mens is nog altijd de grootste vervuiler. Natuurlijk is dit geen onderwerp waar je je zorgen om wilt maken op een gezellig dagje uit. Dus daarom doen wij dat die dag voor jullie. En natuurljik alle andere dagen van het jaar. TeamBiesbosch is namelijk aangesloten bij Green Key.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerisme- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kun je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: Brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen zijn doorgevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key.

In de praktijk

Natuurlijk vragen wij niet van je om tijdens je bezoek aan ons bedrijf continu rekening te houden met natuur en milieu. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat onze maatregelen vrijwel onzichtbaar voor je zijn, terwijl het effect groot is. Wij scheiden ons afval, gebruiken waterbesparende kranen en zorgen ervoor dat lampen niet onnodig branden. Maar er is meer, bij TeamBiesbosch wordt er gebruik gemaakt van energiebesparende verlichting en wordt het gebruik van openbaar vervoer gestimuleerd. Zowel bij TeamBiesbosch als bij het klimpark hebben we zonnepanelen geïnstalleerd. Bij TeamBiesbosch maken we geen gebruik meer van een CV, alles wordt verwarmd middels houtkachels en we gebruiken hout uit onze eigen omgeving. De catering maakt gebruik van energiezuinige apparatuur en ook wordt de lokale economie gesteund door het gebruik van biologische streekproducten.

Zonder dat je het merkt, draag ook jij een steentje bij aan de bescherming van natuur en milieu. En ondertussen heb je een onvergetelijk uitje met je bedrijf, school, kinderen, familie en/ of vriendengroep. Zo makkelijk kan het zijn!

Wil je meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl

De toekomst

Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org lees je alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.

Inkoop

TeamBiesbosch streeft ernaar zo duurzaam mogelijk in te kopen. Onze producten komen veel van Ecoplaza zoals wijn, drankjes, chips. De klant kan er zelf voor kiezen welke producten men afneemt, maar wij bieden uit overtuiging de keuze wel aan. Bij onze horeca leverancier hebben we een biologische BBQ aangevraagd waar je als klant voor kan kiezen. Bij het vernieuwen van apparatuur kijken we goed naar de energielabels en zullen we kiezen voor energiezuinige apparaten. We kiezen voor duurzame folders op het juiste papier, maar bovenal gaat bijna alles bij ons digitaal. Van offerte tot factuur proberen we digitaal te communiceren met onze klanten.