Kickbiken (steppen)

Het steppen

Kickbiken is een sport die het momenteel erg goed doet in Nederland, het is nieuw, sportief, snel en leuk om te doen. Een kickbike, ook wel de volwassene step genoemd, is een stoere step met een groot wiel aan de voorkant, een klein wiel aan de achterkant en een licht frame in het midden. Hoewel de step maar uit drie delen bestaat vallen juist door die elementen hoge snelheden te behalen. Door het lichte frame is het steppen geen zware activiteit. Toegegeven, het vergt enige oefening en een trucje om het lang vol te houden maar op het moment dat u het doorheeft is het maken van snelheid en het maken van een grote tocht geen enkel probleem meer.

Steppen in de Biesbosch

TeamBiesbosch biedt u het steppen in de Biesbosch aan. Een leuke tocht waar u het mooiste van de Biesbosch op de step zult gaan verkennen. Na een korte uitleg over hoe u de step het beste kunt gebruiken gaat u samen met een begeleider, of zelfstandig met kaart of gps op pad. U zult zien dat het steppen op de kickbike erg gemakkelijk zal gaan en u vanwege het lichte frame zonder al te veel moeite een mooie snelheid zal maken. U zult al kickbikend door en langs de mooiste plekjes van de Biesbosch komen.

Steppen bij TeamBiesbosch

Het steppen is leuk als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, familie uitje en kinderfeestje. Het is uiteraard ook mogelijk om het steppen te combineren met de andere activiteiten van TeamBiesbosch, een aantal opties zijn:

–           Klimmen in het klimpark

–           Kanovaren

–           Suppen

–           Quad rijden

–           Outdoor lasergame

–           Pijl en boog schieten

–           Teambuilding

–           Vlot varen

–           Survivallen

–           Etc.

Hoewel het steppen erg gemakkelijk gaat is het vanwege de grote van de step en de snelheid pas mogelijk om te kickbiken vanaf 10 jaar.

Steppen in combinatie met de Kurenpolder

Ook is het mogelijk om deze actieve dag op locatie of op het recreatieterrein van de kurenpolder af te sluiten met een BBQ, buffet of borrel.